Information om Corona från ELTK

Information om Corona från ELTK


Med anledning av den nuvarande Corona-situationen vill vi uppdatera dig med information hur ELTK agerar för att fortsätta erbjuda dig en trygg plats för ditt tennisspelande.

Vi håller oss dagligen uppdaterade och följer gällande rekommendationer utifrån Folkhälsomyndighetens direktiv.

 

Nedan följer rekommendationer från Svenska tennisförbundet.

 

Information om coronavirus

Svenska Tennisförbundet har med anledning av coronaviruset fått frågor från föreningar och utövare om förhållningssätt för verksamhet och tävlande.

Regeringen har förbjudit alla allmänna sammankomster med mer än 500 personer, vilket också berör idrottsevenemang. Det finns inga direktiv gällande den dagliga verksamheten i idrottsföreningar, utan det är upp till varje förening att själv utifrån sina förutsättningar och verksamhet fatta sunda beslut i syfte att minska smittorisken. Svenska Tennisförbundet fungerar här som stöd till föreningarna.

Förbundsstyrelsen har beslutat att ställa in alla planerade landslagsaktiviteter och nationella utbildningsaktiviteter som var planerade att genomföras under mars månad. Detta utifrån att minska resandet. Beslut om aprils månads aktiviteter och tävlingar är ännu inte tagna, det vill säga ligger fast tills något annat meddelas. Förbundsstyrelsen tar situationen på stort allvar, följer utvecklingen noga och är beredd att fatta snabba beslut utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens beslut.

Samhällets åtgärder fokuseras nu på att bekämpa spridningen av coronaviruset men samtidigt finns det en stor respekt för att restriktionerna även kan komma att innebära ekonomiska konsekvenser för föreningarna. Idrotten står här samlad genom de olika idrottsförbunden och Riksidrottsförbundet som löpande för samtal med regeringen.

Nedan följer kortfattad information riktad till utövare och föreningar.

För utövare
• Om du är sjuk gäller vanligt förhållningssätt – åk inte till tävlingen eller träningen.
• Du behöver inte tacka för matchen genom att ta i hand. Det räcker att säga ”tack för matchen”.
• Använd bara din egen handduk och din egen vattenflaska.
• Tvätta händerna med tvål och varmt vatten och använd handsprit om tillgängligt.

För föreningar
• God handhygien är en viktig förebyggande åtgärd. Säkerställ möjlighet för era besökare att kunna tvätta händerna. Se till att handtvål, och gärna handsprit, finns tillgängligt.
• Ladda gärna ner affischen God handhygien (pdf) som kan sättas upp på lämpliga ställen i tennishallen
• Vi uppmanar föreningar att löpande följa råd och hänvisningar från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet

Ytterligare information
Folkhälsomyndigheten har en samlingssida på myndighetens webbplats med aktuell information om coronaviruset och sjukdomen covid-19. Där finns de senaste uppdateringarna om smittspridning, riskbedömning, resor med mera.

Frågor gällande coronavirus, smittspridning, riskbedömning, resor m.m. hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten, ring 113 13

Uppdaterad information riktad till föreningar och utövare kommer vi löpande att publicera på Tennis.se

Nationella aktiviteter/tävlingar som ställs in under mars månad
• 20–22 mars: Träningsläger U13, Jönköping
• 25–26 mars: Fysläger U16 Bosön, Stockholm
• 26-28 mars: Multi SkillZ-utbildning, Helsingborg
• 7-14 mars: WTT Juniors, Kramfors (inställt av ITF)

Med vänliga hälsningar,
Svenska Tennisförbundet

 

 

SM-Guld

2020, 2021, 2022

Sök

Hallens
öppet­tider

mån-torsdag  06.15–23.00
fredag  06.15–22.00
lördag  07.15–18.00
söndag  08.15–23.00

Bokning av tennisbana:
08-722 82 55

Banorna stänger 30 min
innan hallen stänger.

Relaterade inlägg ​()

Huddinge Höstspel

Stort grattis till vår spelare Gabriel Hillström som lyckats vinna PS 12c klassen i Huddinge Höstspel! Efter en tuff 3 timmars match mot motståndaren och en vändning från 2-5 i första lyckades Gabriel ta hem matchen med slutsiffrorna 7-5, 7-6. Riktigt bra jobbat!

Läs mer »

Terminsstart

Välkomna tillbaka! Nu är det snart dags för terminsstarten hos oss i ELTK! Vi har våran tidiga start för de som tränare tis, fre och söndag (tennisskola bara, ej minitennis) denna vecka. Annars är det vecka 35 som gäller för alla andra! OBS Minitennisen börjar den 12 september. Hoppas alla har haft en skön sommar

Läs mer »

KM grus 2021

Välkomna till KM 2021! Nu är lottningen klar och kommer hänga utanför grusbanorna samt utanför tennis kansliet. I år kör vi bara 3 klasser, HS A, Unisex och juniorklassen. De som var anmälda till Unisex B har vi lagt in på Unisex klassen. Var tyvärr för få anmälda till de andra klasserna. Kika på lottningen för

Läs mer »